top of page
20220430_131403.jpg

Waarom Pickleball Limburg?

Geschiedenis club

Pickleball Limburg werd in 2020 opgericht nadat Hendrik Cortens in 2019 proefde van het pickleballen in Glabbeek. Daar maakte hij kennis met Cassandra Bourgeois, die Pickleball Belgium reeds in 2017 oprichtte.

We nemen je graag mee door de prille geschiedenis van Pickleball Limburg. Veel leesplezier!

IMG-20220430-WA0004.jpg
Borgloon 08102020b.jpg
Borgloon 24092020c.jpg
IMG_2588.jpg

Ontstaan van
Pickleball Limburg

extra6.jpg

Oprichting van Pickleball Limburg

Aangezien er in Limburg geen pickleballclub was en gezien de spelvreugde, de sociale contacten en de eenvoud van het spel, leek het een goed idee om in de buurt eens rond te kijken om een sporthal te huren en Limburgers ook laten kennismaken met pickleballen.

 

Zo kwam het dat op zondagvoormiddag 12 januari 2020 voor de eerste keer gepicklebalt werd in de sporthal van Alken. Na de dagen en weken vooraf reclame gemaakt te hebben om bij de eerste keer toch al wat mensen te hebben , gingen ze uiteindelijk van start met 3. Bram (zoon van Hendrik), Björn (kameraad van Bram) en Hendrik zelf.

 

De week nadien hadden Bram en Björn andere plannen. Gelukkig kwam Bart kennismaken en picklebalde ze samen een uur. Hendrik liet zich echter niet ontmoedigen, geloofde sterk in de kracht van pickleballen en zette verder en zie …. De weken nadien kwamen er 6, 12 spelers. Na een maand speelden ze op zondagvoormiddag met 20 spelers.

Bart in actie Patick Kristof en Stefan kijken.JPG

Schone liedjes duren niet lang

Omdat deze terreinen plaats moesten ruimen voor een jeugdlokaal dat er gebouwd ging worden, diende men op zoek te gaan naar een andere buitenlocatie om in het voorjaar van 2021 terug buiten te kunnen spelen.

 

In het daarop volgende winterseizoen 2020-2021  werd in verschillende sporthallen gespeeld op de uren die nog beschikbaar waren. Het ledenaantal van de club was ondertussen gegroeid naar 35.

 

In zijn vindtocht naar een nieuwe buitenlocatie kwam Hendrik, rijdend op zijn oud brommertje en onder een stralende oktoberzon terecht in Hoepertingen. Hij vond er een  verlaten, geasfalteerd tennisterrein, gelegen in een rustige omgeving. “Hoe fantastisch zou het zijn als we hier een pickleballparadijs kunnen maken!” dacht hij bij zichzelf.

 

Hij nam contact op met de eigenaars van het terrein en zo kwam het dat men vanaf april 2021, na uitmeten en belijnen van het terrein over 8 (volwaardige) pickleballvelden kon beschikken.

Er werd wekelijks meerdere keren gespeeld tot eind september 2021, in totaal 125 keer en het ledenaantal groeide naar 60.

 

In de wintermaanden 2021-2022 werd er in de sporthallen van Heers, Borgloon, Sint-Truiden, Rapertingen en Hasselt centrum gespeeld op 5 verschillende dagen.

 

Het ledenaantal groeide verder tot 80.

WhatsApp Image 2022-05-31 at 10.27.13 AM.jpeg

Eerste kennismaking met pickleballen

Toen Hendrik Cortens, de oprichter van Pickleball Limburg op 19 oktober 2019  in Glabbeek (35 km van zijn woonplaats) kennismaakte met pickleballen, voelde hij na 5 minuten spelen dat dit de sport was die hij meer wilde spelen.

Aangezien pickleballen in België nog maar in zijn kinderschoenen stond, reed hij vanaf die bewuste dag wekelijks naar Glabbeek, Geldenaken, Grez-Doiceau en naar Celles.

 

Hij was langer onderweg om op de plaatsen te geraken waar hij kon pickleballen dan dat de pickleballtrainingen duurden. Maar aangezien hij vanaf de eerste kennismaking gebeten was door de pickleballmicrobe had hij dat er voor over.

IMG_2559.jpg

Toen kwam het coronavirus de pret bederven...

Op 8 maart 2020 besliste de overheid om ten gevolge van het coronavirus de sporthallen te sluiten. Hendrik zocht en vond een oplossing. Hij mocht van het gemeentebestuur van Alken een niet-gebruikt asfaltterreintje inrichten als pickleballterrein. Met verf en kwast werd de belijning geschilderd en kon men over 4 (weliswaar iets te kleine) pickleballvelden beschikken. Ideaal was het niet maar ze konden terug pickleballen, dat was het belangrijkste.

Zo kwam het dat ze op 3 juni 2020 voor de eerste keer met 15 mensen buiten speelden. Meerdere malen per week werden de terreinen ingericht met netten en werden paddles en balletjes ter beschikking gesteld. Een stroomgenerator en mobiele verlichting zorgden ervoor dat men kon verder spelen als de avond begon te vallen.

 

Tot eind september 2020 had men 50 keer buiten gespeeld met een gemiddelde van 12 mensen.

IMG-20220430-WA0004.jpg

Afscheid in Hoepertingen

Als iets te mooi is om waar te zijn, is het meestal ook zo want begin 2022 kreeg Hendrik te horen dat de club vanaf 2024 niet meer over de terreinen zou kunnen beschikken. Een vindtocht naar een nieuwe buitenlocatie werd begonnen.

Welkom in Kattevennen Genk

Deze nieuwe buitenlocatie werd begin 2024 gevonden, omringd door bomen en in een zeer rustige, autovrije omgeving.

We mochten er op een sportterrein 8 pickleball- terreinen inrichten met de garantie dat we de club er verder kunnen uitbouwen.

20220430_094907.jpg

Vragen? Contacteer ons!

Ben je helemaal overtuigd na het lezen van onze geschiedenis? Kom gerust eens langs voor je (eerste) proeflessen.

 

Aarzel niet om contact op te nemen indien je nog bijkomende vragen zou hebben. Wij helpen je graag verder!

bottom of page